Menu Sluiten

Grootformaat Printer


Grootformaat printer

Informatie over grootformaat printers

Of u nu grootformaat posters print voor reclame of grootformaat prints van uw eigen artwork, de juiste grootformaat printer voor uw project is essentieel voor een professionele afwerking. Met een hoogwaardige, volledig geïntegreerde grootformaat printer kunt u met gemak fantastisch uitziende kunstwerken, signs, flyers, brochures, visitekaartjes en nog veel meer maken.

Grootformaatprinters zijn speciaal ontworpen voor het printen van grootformaat documenten zoals posters, borden, flyers en zelfs muurkunst. Ze leveren uitstekende resultaten en bieden veel extra voordelen ten opzichte van traditionele printers.

Een grootformaat printer of plotter is een serieuze investering maar meestal zijn geld waard.

Bij het kopen van een grootformaat printer is het belangrijk te weten welke voordelen en functies beschikbaar zijn en hoe elke printer deze voordelen levert.

Grootformaat printers zijn de laatste jaren om een aantal redenen erg populair geworden. Met het printen van grootformaat materialen kunt u bijna net zo creatief zijn als ooit tevoren, en bijna onmogelijke resultaten bereiken met traditionele printmethoden.

Enkele veelgebruikte grootformaat printopties zijn:

Vinyl Banners. Dit zijn prints die voorgekleurd zijn, zodat u ze niet zelf hoeft in te kleuren.

Deze optie wordt vaak gebruikt voor direct marketing of grote outdoor campagnes. De vinyl banners zijn gemakkelijk te printen aan beide zijden met behulp van een machine en kan worden gesneden om elke gegeven grootte te passen. Er is geen andere print opties bij het werken met een groot formaat printer, omdat er al kleur inkt aan de buitenkant.

Dubbelzijdige inkt. Een groot voordeel van dit type grootformaat printer is dat het twee identieke kopieën van een groot spandoek kan maken zonder uit te lopen, uit te rekken, of andere defecten in de print runs.

Door twee onafhankelijke printmachines te gebruiken in plaats van elk één, kunt u tijd besparen door twee identieke advertenties te printen met perfect uitgebalanceerde oplagen.

U hoeft zich ook geen zorgen te maken over het opraken van de inkt, omdat u gewoon op een paar knoppen kunt drukken en nog een exemplaar van uw grote banner kunt krijgen.

Digitale Kits. Een digitale kit is een high-end grootformaat printer die de voordelen van kleur afdrukken, hoge kwaliteit print runs, en aanpassingsmogelijkheden die vergelijkbaar zijn met een industriële printer biedt. Digitale kits zijn echter speciaal ontworpen voor gebruik met grootformaat printers.

Wanneer u een kit koopt, ontvangt u een printer, pigmentinkten, papierladen en software om u te helpen bij het ontwerpen en beheren van uw advertenties.

Industriële grootformaat printers bieden vele voordelen ten opzichte van de traditionele thuisprinters en kan produceren top-notch printkwaliteit op een breed scala van materialen.

U moet zich er echter van bewust zijn dat sommige fabrikanten minder dan stellaire zijn als het gaat om het produceren van prints en zelfs problemen kunnen hebben met het leveren van het eindproduct.

Voordat u een grootformaat printer koopt, moet u onderzoek doen naar de merknaam om er zeker van te zijn dat u een nauwkeurige en kwalitatief hoogwaardige printer krijgt. Als u online een grootformaat printer wilt kopen, zorg er dan altijd voor dat het bedrijf waar u koopt een goede reputatie heeft. Het kopen van grootformaat printers online is meestal de beste manier om te winkelen voor dit soort apparaten, omdat u gemakkelijk kunt lezen beoordelingen van klanten voordat u de uiteindelijke beslissing.

Grootformaatprinters zijn er in twee configuraties.

De eerste is alleen een printer: het apparaat heeft de taak om letterlijkal uw digitale bestanden af te drukken.

Maar er zijn ook multifunctionele printers die naast afdrukken ook kunnen inscannen en kopiëren. Een MFP is duurder in aanschaf maar als uw organisatie digitale exemplaren van gemarkeerde documenten, zoals ontwerpschema´s moet maken, is een gecombineerde printer en scanner zeker de moeite waard om te overwegen.

Grootformaat printers worden gebruikt door bedrijven, scholen, musea en particulieren voor een verscheidenheid van functies. Veel van deze organisaties maken gebruik van een combinatie van verschillende formaten papier, die kunnen worden afgedrukt op flexibele materialen zoals vinyl, kunststof of composiet. Deze machines zijn meestal te vinden in bibliotheken, kantoren en buiten openbare gebouwen die ze nodig hebben.

Grootformaatprinters kunnen over het algemeen duizend vellen per uur of minder printen en worden gebruikt om hoogwaardige fotografische vergrotingen of reproducties te maken van documenten die moeten worden afgedrukt.

Enkele van de populairste toepassingen van grootformaatprinters zijn documentvoorbereiding, direct mailing, faxdiensten en faxpagina´s, het maken van borden, het printen van catalogi, tijdelijke tatoeages en het verwijderen van tijdelijke tatoeages, visitekaartjes en uitnodigingen, distributie van persberichten en bedrijfspromotie.

Grootformaatprinters kunnen documenten en afbeeldingen produceren met een veel hogere resolutie dan een consumentenprinter, maar meer dots per inch duiden niet altijd op een zichtbaar betere afdrukkwaliteit. Verschillende printers hebben verschillende methoden voor het interpreteren en verwerken van gegevens en gebruiken verschillende technologieën om die gegevens op een echt stuk papier te zetten.

Info over grootformaat printer

Toelichting over Grootformaat printer

Wat kunnen we nog vertellen over grootformaat printers.

De grootste printerfabrikanten zijn Hewlett Packard, Canon en Da Vinci. De originele grootformaat drukmachine is de Hewlett Packard Map Folding Machine.

Naast de Map vouwmachine produceren ook andere bedrijven, zoals Xerox en Fuji, grootformaat printers. De Map vouwmachine is een collector´s item geworden omdat het een van de weinige originele modellen is die zijn geproduceerd.

Als u overweegt de aanschaf van een groot formaat vouwmachine, zijn er vele factoren te overwegen.

Een van die factoren is de hoeveelheid ruimte die beschikbaar is om de machine op te slaan. Een andere overweging is de hoeveelheid tijd die u van plan bent te besteden aan het vouwen van elk vel.

Een derde factor die in aanmerking moet worden genomen is de prijs van de machine. Als uw budget de duurdere opties niet toelaat, dan zult u de handmatige vouwen willen bekijken die beschikbaar zijn om geld te besparen.

De meeste grootformaat printers gebruiken inkjet transfer papier, dat in een verscheidenheid van kleuren wordt geleverd. De meest voorkomende kleur in dit papier is zwart. De inkt wordt op een speciaal lint aangebracht en loopt van de ene kant naar de andere kant over het papier.

Dit papier wordt vervolgens vastgekleefd aan het schutblad, waar de grootformaatprinter een rakel gebruikt om de inkt aan te brengen en gespecialiseerde snijgereedschappen om de vouwen in het papier te vormen.

Zodra dit proces is voltooid, worden de pagina´s weer binnenstebuiten gevouwen en in een beschermhoes geplaatst.

Er is een grote verscheidenheid van groot formaat vouwmachine beschikbaar voor aankoop vandaag. Afhankelijk van de grootte van de drukopdracht die u hebt, zijn er verschillende soorten machines die u kunt overwegen.

De meest voorkomende is de tabbed die cut machine die automatisch zal vouwen de pagina´s in de helft met een commando. Het eindresultaat is dat u een half inch bij twee inch deel van de posters hebt dat klaar is om aan uw muur te hangen. U kunt deze machines vinden in de meeste kantoorboekhandels en winkels.

Twee andere soorten grootformaat printers zijn de rollersnijmachine en de printer met onbeperkte lengte.

De papiersnijmachine snijdt uw papier in kleinere stukken, zodat u ze thuis of in uw bedrijf kunt gebruiken. Deze machine werkt met een duwmechanisme waarbij u een hendel naar beneden moet duwen om een snijmes te activeren en het terug te trekken om opnieuw te snijden.

De machine met onbeperkte lengte werkt op een soortgelijke manier, maar in plaats van papierdelen te snijden, snijdt u vellen papier van dezelfde grootte. Dit type machine wordt vaak gebruikt door architecten en ingenieurs, omdat zij grote hoeveelheden materiaal moeten snijden en voor grote schilderijen en prenten.

Meer info over grootformaat printer nu op www.repro.be.

Tags

A0 Grootformaatprinter | A0 Plotter Designjet | A0 Printer | Designjet Groot Formaatprinter | Designjet Kopen | Epson Grootformaat Printer | Grootformaat Printer Designjet |