Menu Sluiten

Grootformaat Vouwmachine


Grootformaat vouwmachine

Informatie over grootformaat vouwmachine

Met een grootformaat vouwmachine kan men efficient groot formaat vouwen aangezien handmatig vouwen tijdrovend is en bijgevolg veel geld kost aan arbeidsuren. Vanuit deze invalshoek mag men stellen dat een investering in een goede groot formaat vouwmachine zeer snel wordt terugverdiend.

Met een grootformaat vouwmachine kan men in hoog tempo grote vellen en tekeningen vouwen.

Het eerste kenmerk van een grootformaat vouwmachine dat belangrijk is om te weten, is de vouwsnelheid. De vouwsnelheid verwijst naar hoe snel het papier in de juiste vorm kan worden gevouwen. De beste breedformaat vouwmachine kan snel grote hoeveelheden papier verwerken en doet dat met gemak.

De beste machines kunnen zelfs polyester en carbon kopieën verwerken en hebben bovendien de mogelijkheid om extreem grote hoeveelheden papier tegelijk te verwerken. De hoeveelheid papier die door de machine kan worden verwerkt hangt af van de grootte van het kopieerapparaat en het aantal pagina´s dat op een normale basis kan worden geproduceerd.

Een ander kenmerk van een grootformaat vouwmachine dat bekend moet zijn, is het papierinvoer mechanisme. Er zijn verschillende soorten invoer mechanismen op groot formaat machines en deze zijn over het algemeen ingedeeld op basis van hoe het papier wordt toegevoerd door de machine.

Het meest gebruikte mechanisme is het mechanische invoersysteem dat het papier invoert via een mechanisme dat opengaat wanneer het papier in de vouwmachine wordt getrokken en dan teruggaat wanneer het wordt losgelaten.

Een ander veelgebruikt mechanisme dat wordt gebruikt om papier in breedformaat kopieermachines te voeren is het kogel- en rolsysteem.

Het laatste mechanisme dat wordt gebruikt om papier in breedformaat printers in te voeren is het multi-feed systeem. De laatste van deze methoden is ook de oudste, maar heeft bewezen het meest effectieve type invoermechanisme te zijn.

Een vouwmachine is in wezen een mechanisch aangedreven machine die voornamelijk is ontworpen voor het vouwen van dun papier, meestal in stapels. Vouwen is gewoonlijk het op een vooraf bepaald, voorbereid vouwpunt scherp maken van vellen of papierbanen op een vlakke of voorbereide rechte lijn volgens gespecificeerde ontwerpen en afmetingen.

De term vouwen zelf kan verband houden met het proces van vouwen of losmaken.

In feite perst de machine met behulp van rollen gewoon vooraf bepaalde vormen van papier samen tot voorgesneden, voorgebonden vormen, zoals driehoekige, gebogen, cirkelvormige, enz.

In sommige gevallen kan de machine ook een scherende of vouwende actie toepassen, die nuttig kan zijn om dik document plat te maken om het gemakkelijker te hanteren te maken.

Info over grootformaat vouwmachine

Het terrein van Grootformaat vouwmachine

Wat kunnen we nog vertellen over een grootformaat vouwmachine.

De machine kan dan worden geladen met een of meer rollen te vouwen materiaal, hetgeen zal resulteren in een reeks kneedacties die vooraf worden bepaald tussen de vouwmachine operator en de gebruiker, afhankelijk van de aard van de invoer.

Het kneden zorgt ervoor dat het gevouwen papier compact blijft terwijl het wordt gevouwen en is dus gemakkelijker te hanteren dan wanneer dezelfde vorm en grootte van papier zou moeten worden geproduceerd met behulp van individueel opgerold plakband. Bovendien ontstaat door het kneden een aantal kleine boekuiteinden aan de basis van elke stapel gevouwen papier, die naar buiten worden geduwd.

Deze boekuiteinden zijn de bron van veel van de wrijving die bestaat tussen de bediener van de machine en de gebruiker wanneer de machine haar beweging voortzet en de boekuiteinden tegen deze zelfde boekuiteinden worden gedrukt.

Veel moderne commerciele vouwmachines zijn uitgerust met een voorlaadfunctie. Deze voorlaadfunctie maakt het mogelijk voorgeladen blanco of voorbedrukte vellen te gebruiken in de machine.

Wanneer deze vellen door de operator in de vouwmachine worden gedrukt, herkent de machine onmiddellijk het juiste vouwmachinenummer en brengt dienovereenkomstig de juiste vouwen aan op het vel.

Voor grotere hoeveelheden vellen is het soms mogelijk om het aantal vouwen op individuele vellen handmatig in te stellen met behulp van een numeriek toetsenbord aan de voorzijde van de machine.

Op die manier kunnen grote hoeveelheden gevouwen papier worden verwerkt zonder dat manuele tussenkomst vereist is.

Meer info over grootformaat vouwmachine nu op www.repro.be.

Tags

A0 Vouwmachine | Groot Formaat Vouwen | Grootformaat Vouwmachine | Leveranciers Grootformaat Vouwmachine | Plan Vouwmachine | Vouwmachine A0 |