Menu Sluiten

Lasermeter


Lasermeter

Informatie over laser meter of laser afstandsmeter.

Een laserafstandsmeter, ook wel lasertelemeter genoemd, is een afstandsmeter die een laserstraal gebruikt om de afstand tot een object te bepalen. De meest gebruikelijke vorm van laserafstandsmeter werkt volgens het time of flight principe, waarbij een laserpuls in een smalle bundel naar het voorwerp wordt gezonden en de tijd wordt gemeten die de puls nodig heeft om door het voorwerp te worden weerkaatst en naar de afzender terug te keren.

Wegens de hoge snelheid van het licht is deze techniek niet geschikt voor zeer nauwkeurige submillimetermetingen, waarvoor vaak driehoeksmeting en andere technieken worden gebruikt.

Een laserafstandsmeter of LDM helpt u de exacte afstand tussen twee voorwerpen te bepalen. Hij doet dit door de tijd te meten die de laser nodig heeft om van het doel naar het doel te gaan.

De meter heeft meestal een LED-display waarop de resultaten van de meting worden weergegeven.

De laserstraal van de laser wordt door een kleine buis met een reflector geleid. De reflector laat de laserenergie de afstandsmeter binnendringen in de meterkop van de meter, die van kwik gemaakt is. De afstand tussen het doel en het reflecterende oppervlak van de meter wordt afgelezen en de nauwkeurigheid van de meting wordt bepaald.

Laserafstandmeting wint snel terrein in vele sectoren, vooral in de bouw.

Zo kan bijvoorbeeld de afstand tot een muur, de spanwijdte van een gebouw of zelfs de breedte van een kabeldraad zeer nauwkeurig en snel worden gemeten. Dit kan u tijd en geld besparen en de productiviteit verhogen. U kunt de nieuwe meetmethoden gebruiken om de massa van het gebouw, de draagkracht, de oppervlakte, enz. te berekenen.

De precisie van het instrument wordt bepaald door de stijg- of daaltijd van de laserpuls en de snelheid van de ontvanger.

Een instrument dat zeer scherpe laserpulsen gebruikt en een zeer snelle detector heeft, kan een voorwerp tot op enkele millimeters nauwkeurig bestrijken.

Hoewel de straal smal is, zal deze zich uiteindelijk over grote afstanden verspreiden ten gevolge van de divergentie van de laserstraal, alsmede ten gevolge van scintillatie en bundelzwervingseffecten, veroorzaakt door de aanwezigheid van luchtbellen in de lucht die als lenzen fungeren en in grootte variëren van microscopisch klein tot ruwweg de helft van de hoogte van het traject van de laserstraal boven de aarde.

Er zijn verschillende soorten laserafstandsmeters op de markt. Sommige zijn nauwkeuriger dan andere. Eén type berekent de afstand door gebruik te maken van het Doppler effect, dat de verandering in luchtdruk meet die veroorzaakt wordt door de snelheid van de laserstraal die door het medium gaat. Deze vorm van afstandsmeting berust op het Doppler-principe, dat in de jaren 1900 werd ontwikkeld.

Maar er zijn ook andere technieken die bij lasermetingen worden gebruikt.

Er zijn laserafstandsmeters die gebruik maken van fase-reluctantieoverdracht. Deze techniek maakt gebruik van een elektrisch veld om de trillingsfrequentie van het medium te veranderen, die op haar beurt de frequentie van de weerkaatste lichtgolf verandert. Op deze manier kunnen hoogten worden gemeten. Hij kan hoogten tot 300 voet meten zonder enige mechanische hulp.

En dit zijn geen gewone laserafstandsmeters.

Info over lasermeter

Notie over Lasermeter

Wat kunnen we nog vertellen over de lasermeter.

De prijzen van de lasermeter of laser afstandsmeter lopen sterk uiteen. Sommige kosten ongeveer 150 euro per stuk, terwijl andere veel duurder worden verkocht. Ze zijn te vinden in elektronicawinkels, warenhuizen, winkelcentra, en online dealers ook.

Sommige fabrikanten bieden zelfs gratis installatie- en garantieprogramma´s voor hun producten, evenals hun aanpassingsvermogen voor degenen die ze kopen.

Voor degenen die willen een van deze producten te kopen, moet je begrijpen dat niet alle soorten van laser afstandsmeter zijn van gelijke kwaliteit.

Degenen die zijn gemaakt voor het meten van korte afstanden zijn verschillend van degenen die zijn gemaakt voor het meten van hoogten.

De lange-boogmeetunits hebben een groter bereik aan meetmogelijkheden en zijn nauwkeuriger dan de korte-boogmeetunits.

Dit is de belangrijkste reden waarom u alleen de korte-boog laserafstandsmeter moet kiezen als u van plan bent er een aan te schaffen. Als u geïnteresseerd bent in de aankoop van een inclinometer, moet u deze belangrijke eigenschap in gedachten houden.

Meer info over lasermeter nu op www.repro.be.

Tags

Afstandsmeter Kopen | Afstandsmeter Leica | Afstandsmeter | Digitale Afstandsmeter | Laser Afstandsmeter | Laserafstandsmeter Kopen | Lasermeter |